Z čeho vaříme
Kuskus obsahuje:
vlákninu,
bílkoviny,
tuk,
sacharidy,
vitamíny (obzvláště B a E),
minerální látky – tiamin, niacin, vápník, železo a fosfor.
Je velmi výživný, snadno nás zasytí a dodá nám energii, ačkoliv má jen minimum tuku. Podporuje trávení a je vhodný při...
—————
Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, bílkovin a vitamínů. Dále můžeme v ovesných vločkách najít antioxidanty a minerály.
Špaldové vločky jsou považovány za jedny z nejvýživnějších obilnin. Je to díky vysokému obsahu vitamínu B, manganu, hořčíku, bílkovin.
Jáhlové...
—————
Pohanka je považována za královnu zdravé výživy.
Obsahuje cca 11 % bílkovin, které mají vysokou biologickou hodnotu (aminokyseliny jsou zde ve skoro optimálním poměru pro člověka).
Z obilovin obsahuje víc bílkovin už jen oves.
V pohance se hojně nachází vláknina, a to oba druhy,...
—————
Čočka je vysoce koncentrovaná potravina, která obsahuje jen málo vody, což z ní činí jedinečný zdroj energie (338 kcal/100 g). Většina této energie pochází z proteinů a sacharidů, protože čočka obsahuje jen málo tuků.Čočka je také velmi bohatá na kyselinu listovou a železo.
Červená...
—————
Je to SUPERPOTRAVINA:
Obsahuje vysoký obsah minerálních látek: vápník, křemík, draslík, železo,
obsahuje až 5krát více vápníku než kravského mléko,
významný obsah omega 3 mastných kyselin,
jsou silným antioxidantem a podporuje mnoho procesu v těle:
zlepšuje paměť
podporuje imunitní...
—————
Je to plodina pocházející z Jižní Ameriky,
obsahuje velké množství bílkovin, hořčíku, železa, vitamínu B12,
není obilovina, neobsahuje LEPEK, i když se v kuchyni jako obilovina používá,
je to výborná alternativa pro ty, co trpí CELIAKII,
prospívá lidem trpící migrénou,
snižuje krevní tlak a...
—————