Školní jídelna
Podáváme zdravou výživu, která optimálně zajišťuje nároky na růst, psychický vývoj, výkonnost a obranyschopnost organismu.
Děti dostávají přesnídávku, oběd a odpolední svačinu. Pitný režim je zajištěn po celý den od 6.00 hodin do 16.30 hodin.
Vedouví ŠJ pravidelně absolvuje školení hygienického minima pro kolektivy školních jídelen. Dohlíží na dostatečné množství ovoce, zeleniny, mléka , masa, ryb, mléčných výrobků, luštěnin a celozrných potravin a řídí se legistlativou ve stravování, která je kontrolována Krajskou hygienickou stanicí Karlovarského kraje. Řídí se dle spotřebních norem potravin z receptur pro školní stravování, kde je přesně určeno množství potravin dle věkových skupin.
Každý den v měsíci je jiná polévka, mimo jiné zahušťujeme cizrnovou a špaldovou moukou. Do hlavního jídla zařazujeme drůbež, ryby, vepřové, krůtí a hovězí maso, bezmasé, zeleninové a luštěninové pokrmy a sladké jídlo. Jako přílohy se opakují brambory, kukuřičné a pšeničné těstoviny, rýže basmati a jasmínová, kynuté, celozrnné, bramborové knedlíky, luštěniny, bulgur, quinoa, pohanka, kuskus, fazole Adzuki, červená, zelená, žlutá čočka. Přesnídávky a odpolední svačiny se skládají mimo jiné z celozrnného pečiva, mléčných výrobků - do kterých občas přidáváme například i Chia semína, jáhlové, rýžové, vločkové a dýňové kaše, cereálii, knüspi plátků. Děti dostávají každý den ovoce a zeleninu. Dětem jsou podávány ovocné nápoje s vysokým obsahem vitamínů, obohacené vlákninou, bez barviv, konzervantů a s různou příchutí. Každodenně je dětem k dispozici voda ochucená plátky citrónu, limetky, pomeranče a salátové okurky. Omezujeme tuky, cukry a méně solíme.

Zvýšení stravného
